25 Volslagen idiote dingen die ouders voor hun kinderen doen

14.08.2019 05:00

Heb jij dat ook weleens, dat je ergens mee bezig bent, of jezelf iets hoort zeggen en dat je dan denkt: “Hóe ben ik hier beland?”. Vast wel. Want voordat je kinderen had, kon je je niet voorstellen dat je bepaalde dingen zou doen. Die je nu dus gewoon wel doet. Omdat je kind dat wil. Of omdat je hoopt dat het helpt met slapen/eten/luisteren/poepen/aankleden/opschieten/whatever. Echt, ouders doen de gekste dingen voor hun kinderen. Zoals dit bijvoorbeeld:

Lees ook: 40 Dingen die kinderen geweldig vinden (maar ouders niet).

 1. De slijmerige, half afgekloven gehaktbal van je dreumes opeten, omdat hij je die stralend aanbiedt en je hem tenslotte probeert te leren dat delen goed is. En iets met een gegeven paard enzo.
 2. Op de stoep voor de deur gaan zitten met de babyfoon in je hand als je kind ein-de-lijk slaapt, omdat je niet wilt dat er iemand aanbelt en hem wakker maakt.
 3. Een kwartier op de toiletbril gaan zitten om hem voor te verwarmen, omdat je peuter anders ‘kouwe billeh’ krijgt en het uit protest gewoon maar in z’n broek doet.
 4. Alle saus van de pasta afschrapen omdat je peuter opeens alleen nog maar ‘blote macaronies’ wil eten en je hem echt liever niet met een lege maag naar bed wil laten gaan.
 5. Stad en land afzoeken naar een exacte replica van de lievelingsknuffel van je kind, omdat je als de dood zo bang bent dat jullie dat beest een keer kwijtraken en dan zonder twijfel de hel losbreekt. En er grof voor willen betalen als je die dubbelganger dan eindelijk vindt.
 6. Het braaksel van je zieke kind opvangen in het kommetje van je handen, bij gebrek aan een teiltje (de meest onbegrijpelijke ouder-reflex éver, maar inderdaad, ik heb het gedaan).
 7. Al het eten in gezellige figuurtjes snijden, of er ware mozaïek-kunstwerken op de bordjes van maken, in de hoop dat er in ieder geval een paar happen naar binnen gaan.
 8. Uitgebreid 10 minuten naar iedere drol in het potje staan kijken, omdat je kind er zo trots op is en je wil laten zien hoe mooi/groot/bruin/stinkerig hij wel niet is.
 9. Vier keer per week spaghetti Bolo eten.
 10. Een snotje van je kind opeten, omdat hij erop staat dat je proeft hoe lekker dat is.
 11. Iedere dag drie keer buiten een halve marathon lopen met je kind in de draagzak, omdat het anders weigert te gaan slapen. Ja, ook in de winter als de ijsbloemen op de ruiten staan.
 12. Iedere avond met veel bombarie en overtuigende dreigkreten denkbeeldige krokodillen onder het peuterbed vandaan jagen.
 13. Keihard Dikkertje Dap zingen op straat, omdat dat de enige manier is om je kind te laten meelopen zonder te zeuren en te schreeuwen (vooral in de VS word je dan raar aangekeken, kan ik je vertellen).
 14. Dingen eten waarvan je zelf bijna over je nek gaat (spruitjes, Brinta, champignons), omdat je kind dat ook moet en je natuurlijk wel het goede voorbeeld moet geven.
 15. Je poep twee uur lang ophouden omdat je baby slaapt en je niet wilt dat hij wakker wordt van het doortrekken van de wc.
 16. Uitleggen waar de kindertjes vandaan komen op de verjaardag van tante Tiny, omdat je kind er net op dat moment naar vraagt en weigert erover op te houden. Liefst pontificaal midden in die verplichte kring natuurlijk.
 17. Een dikke spin over je hand laten lopen omdat je zoon die in de tuin gevangen heeft en je niet je eigen angsten op je kind wil projecteren.
 18. Een hele nacht bezig zijn om 30 Elsa’s en Anna’s van origami te vouwen voor op de zelfgebakken Frozen cupcakes (waar je de nacht daarvóór mee bezig bent geweest), die je kind op school wil uitdelen als verjaardagstraktatie.
 19. Je man niet meer kussen in het bijzijn van je peuter, omdat die anders ‘laloers’ wordt. Ex-manlief heeft maandenlang klappen gekregen van Terrorist nr. 2 als hij ook maar in mijn buurt durfde te komen.
 20. Hele harde scheten laten omdat je kind dat zo grappig vindt (NB: vooral iets waar vaders zich schuldig aan maken. En wat ze stiekem gewoon leuk vinden).
 21. Een hondje kopen voor je kind omdat hij dat “Zooo graag wil, mama” en dat mormel dan zelf drie keer per dag uitlaten.
 22. En plein public je neus tegen de kont van je kind drukken om te ruiken of ‘ie gepoept heeft omdat je niet wil dat hij luieruitslag krijgt.
 23. Iedere avond met je man een idioot dansje uitvoeren omdat je kind anders zogenaamd niet kan slapen.
 24. Iedere ochtend het haar van de pop van je dochter invlechten omdat Gwendolynn/Jennifer/Rosalie anders niet fatsoenlijk aan haar dag kan beginnen.
 25. Alle oranje vruchtenhagel uit het pak halen, omdat je dochter alleen maar roze hageltjes op haar boterham lust.

Lees ook: 22 Idiote dingen waar kinderen ruzie over maken.