Aan deze kraamkado’s heb je tenminste echt iets

13.08.2015 05:00

Vergeet schattige rompertjes in maat 50, überzachte knuffels, babyschoenen (hallo, ze kunnen nog niet eens lopen) en schilderijtjes voor in de babykamer. Leuk hoor, maar volgens onderzoek van Kidstoday.nl is 76% van de ouders helemaal niet zo blij met de kraamkado’s die ze krijgen. Wil je dus met een écht goed kado aankomen, kies er dan een uit onderstaand lijstje. Dit zijn de allerbeste kraamkado’s!

– Omdat kersverse baby’s en boodschappen doen/eten koken nu eenmaal niet samen gaan is het heel fijn als er een vriendin op de stoep staat met een dampende ovenschaal lasagna of ander lekkers. Zo ging hier op dag 3 in de kraamweek de bel en stond een koerier voor de deur. Een vriendinnetje had sushi voor ons besteld. Kijk, now we’re talking. (thanks he D.!)

LEES OOK: Ben jij geschikt om op kraamvisite te gaan? Doe de test!

– Als de wallen op je knieën hangen van vermoeidheid en jij al een week lang in dezelfde pyjama woont omdat je de hele dag door de kamer loopt met een huilende baby op je arm, is het heel fijn als er iemand langskomt die zegt: “Ga jij boven maar even lekker in bed liggen, ik zorg wel even voor de baby.”

– Het kroost mag een nachtje komen logeren zodat de nieuwbakken ouders weer even kunnen bijslapen (ja bijslapen, want meer dan dat zal er door de vermoeidheid waarschijnlijk niet van komen). Of nog beter, geef een 10-rittenkaart uit logeren!

– Het oudste kind (of kinderen) ophalen en die pas aan het einde van de dag met volle maag weer thuisbrengen. Zo kan de kraamvrouw even een dagje helemaal niks doen, behalve coconnen met de nieuwe baby.

Een washulp om die berg was weg te werken die inmiddels net zo hoog is als de Mount Everest.

Een bon voor de kapper, want die prachtige ‘coupe zwangerschap’ heeft inmiddels plaatsgemaakt voor coupe ravage (inclusief de bijbehorende klodders snot, babyspuug, zure melk en klitten vanwege het gebrek aan tijd om de haren te wassen laat staan er een borstel doorheen te halen).

– Nog eentje in de categorie me-time: manicure, pedicure, massage, you name it. Alles waar moeders mooi van wordt en kan ontspannen is goed.

Een avondje oppassen op de baby zodat de ouders samen even weg kunnen (zodra ze daar behoefte aan hebben)

– Als er nog meerdere kinderen zijn: biedt hulp tijdens spitsuren. Want ’s ochtends iedereen op tijd aangekleed en gevoed op school/de crèche af te leveren, terwijl er ook nog een baby gevoed moet worden en de man des huizes al de deur uit is, is een heel karwei. Laat staan eind van de middag waneer de kinderen weer opgehaald moeten worden, in bad, gekookt, gegeten, boekjes lezen en naar bed. Toevallig hebben pasgeboren baby’s het aan het einde van de middag en begin van de avond ook nooit zo naar hun zin (lees: huiluurtje(s)). Dus dan is een extra paar handen en ogen helemaal fijn!

LEES OOK: Ga je op kraamvisite? Met dit stappenplan maak je jezelf onmisbaar