10 gave Netflix-series voor peuters en kleuters (en welke je vooral moet skippen)

01.07.2018 05:00

Iedereen die weleens op Netflix zit, weet: de ene serie is de andere niet. De kwaliteit verschilt onderling nogal. Wil je zeker weten dat je kind een verslaving oploopt voor een serie die voor jou ook goed te pruimen is, kijk dan even snel in dit lijstje. Veel plezier met vierkante oogjes!

LEES OOK: De 10 leukste apps voor baby’s, peuters en kleuters

De leukste series op Netflix voor peuters en kleuters (en ouders) op dit moment. Hopsa:

 1. Voor de beginnelingen: Nijntje 
  Je kind introduceren in de wondere wereld van online series doe je met Nijntje. Je peuter leert alles over kleuren, vormen en cijfers met het mooist getekende konijn ter wereld. En voor degenen met meer concentratie zijn er ook langere verhalen te volgen. Top!
 2. Educatief verantwoord: Word Party 
  Rustige kleuren, rustige muziek en genoeg nieuwe dingen te zien. Met deze serie leert je kind nieuwe woorden en fenomenen in redelijk tempo, zonder dat de boel schoolachtig of belerend overkomt.
 3. Spanning en sensatie met Pieter Konijn
  De avonturen van Pieter en zijn vriendjes kunnen soms nogal gruwelijk zijn voor jonge peuters onder ons, maar gelukkig komt het altijd nét goed. De thriller onder de series voor kinderen, dit. Bloedstollend!
 4. Nostalgie met Barbapappa
  Geweldig, deze vet jaren z(w)eventig serie. Wazige verhaallijnen, moeilijke woorden, bizarre gebeurtenissen die je kind ademloos laten staren naar de buis. En die heerlijke, heerlijke, heer-lij-ke psychedelische seventies muziek.
 5. Hysterisch grappig: Mascha en de Beer
  Mascha is een verschrikkelijk irritant meisje en de avonturen die zij en Beer meemaken zijn geweldig. Je moet je wel een beetje over het krijs-stemmetje heen zetten, maar zit je er eenmaal in, dan ga je los van het lachen.
 6. Voor echte mannen: Chuck & Friends
  De avonturen van deze wagentjes zijn niet heel boeiend, maar het intro is echt het meest geweldige ooit: gezongen door een joch met een valse stem. Bril-jant.
 7. Voor je dagelijkse dosis unicorn: Troetelbeertjes
  De verhalen zijn eh nogal intensief en de boze beren zijn ook best eng, maar er zijn ook veel regenboog, hartjes en liefde, dus deze valt in de categorie ‘magisch’.
 8. Voor het betere poppenspel: Fien en Teun
  Ouderwetse boerengezelligheid en weer even wat anders dan al die getekende series. Héél rustig, vooral geen hysterische ontwikkelingen en simpele verhaallijnen over het leven op de boerderij waar je spontaan zen van wordt.
 9. Esthetisch heel verantwoord: De kleine prinses
  Hè, eindelijk eens een prinses die niet verdrinkt in de roze glittermeuk. Prachtig getekend, rustige achtergrondmuziek en prima simpele verhalen waar je niet veel aan hebt, maar toch best entertaining zijn.
 10. Om gevoelens te leren benoemen: Kikker
  Voor mij persoonlijk te depressief, want Kikker is nou niet bepaald je grootste fuifnummer die huppelend door het leven gaat, maar ik noem hem hier toch omdat er gevoelens in benoemd worden en dat ook wel handig is.

Series die je beter kunt skippen wegens te heftig, hysterische muziek, rare verhaallijnen, of te snel op elkaar volgend met als resultaat dat je met een bijna flippende peuter op de bank eindigt:
* True en het Regenboogrijk (als dat kleine meisje d’r rugzakje opent krijg ik spontaan epileptische aanvallen van alle bliepjes die uit de telefoon komen)
* Oggy en de kakkerlakken (zelfde verhaal, die muziek is zo gékmakend en hypnotiserend dat mijn Olle (3) er al-tijd raar van gaat doen als hij er meer dan 1,5 serie achter elkaar van heeft gekeken
* Luna Petunia (teveel felle kleuren, teveel gedoe, teveel dingetjes in beeld: alsof je naar de tv zit te kijken onder invloed van de LSD)

En, zijn we nog iets vergeten?
Heb jij nog een goede tip?
Laat het ons weten op onze Facebook-pagina!