16 redenen waarom het zo fokking moeilijk is om consequent te zijn

01.04.2022 06:00
16 redenen waarom het zo fokking moeilijk is om consequent te zijn

Uiteraard ben je de beste opvoeder op aarde, dus immer kalm, redelijk en extreem consequent. Behalve… eh, soms. Want consequent zijn, dat is dus gewoon fokking moeilijk om deze redenen.

Lees ook: Waarom ik nooit een perfecte moeder zal zijn

1. Omdat je ook weleens moe bent en heel snel van gezeur af wil zijn.

2. Omdat je last hebt van voortschrijdend inzicht en eigenlijk niet altijd zo goed weet waarom je in eerste instantie nee hebt gezegd.

3. Omdat je opvoeden ook vaak met z’n tweeën doet en je dus niet alleen zelf moet bepalen wat je ergens van vindt maar ook nog eens op één lijn moet zitten met je partner.

4. Omdat je echt wel begrijpt waarom je kind via de bank naar de stoel wil springen en daarna zwaaiend aan de lamp naar de het vloerkleed wil komen en je nog niet weet hoe je op kinderniveau duidelijk maakt hoeveel pijn een gebroken been doet.

5. Omdat er nou eenmaal meer mag als je een doel hebt dat de middelen heiligt. Zoals allemaal zonder kleerscheuren in de auto komen en normaal doen op de verjaardag van tante Annie met heel duur en breekbaar servies, wanneer drie uur op de iPad een heel kleine opoffering is.

6. Omdat de makkelijkste weg soms zo aantrekkelijk is.

7. Omdat je soms zelf moeite hebt te onthouden wat je ergens ook alweer voor regels voor had ingesteld en daarom de fout ingaat.

8. Omdat je in een split second moet beslissen over een vraag van je kind of over de kwestie of je wel of niet moet ingrijpen en dat niet genoeg tijd is om de zaak eens van alle kanten te belichten.

9. Omdat je kind slim is en eerst iets aan papa heeft gevraagd en dan aan jou en je dat niet weet, dus misschien wel een ander antwoord geeft.

10. Omdat dingen de ene dag nou eenmaal wel mogen en de andere dag niet, maar dat is een principe waar de meeste kinderen slecht mee om kunnen gaan.

11. Omdat het natuurlijk een beetje vreemd is om zelf wel de chocola te eten die je je kind net hebt verboden en je met je goeie gedrag dus mooi jezelf in de weg zit.

12. Omdat je na vier keer een time-out op de gang en zeventien mislukte pogingen je kind wat goed gedrag bij te brengen soms gewoon niet meer weet hoe je dan moet straffen of ingrijpen.

13. Omdat ‘mama, ah, toe, mama, please, je bent de liefste van de wereld, ah toe mag het?’ in combinatie met een smekende puppy-blik soms gewoonweg niet te weerstaan is.

14. Omdat jouw kind dan iets niet mag in gezelschap en andere kinderen wel en je het ook zo wat vindt om de jouwe als enige iets te ontzeggen.

15. Omdat ‘voor deze éne keer’ zo’n fijne uitweg is, maar natuurlijk verre van consequent.

16. Omdat kinderen de meest geestige wezens op aarde zijn en je soms gewoon te hard om ze moet lachen om iets te verbieden of in te grijpen.

Lees ook: 12 Dingen waarvan ik me heel erg afvraag hoe andere moeders het doen