Actie! Haal Bassie en Adriaan naar Netflix (allememagies!)

05.04.2018 04:55
Actie! Haal Bassie en Adriaan naar Netflix (allememagies!)

Wie is er niet opgegroeid met Bassie en Adriaan? Iedereen in Nederland kent ze: de onhandige clown en de slimme acrobaat, die vanaf de jaren 70 samen de gekste avonturen beleven. En dat ze nog steeds fans hebben, werd afgelopen week wel duidelijk.

Twitteraar en Bassie en Adriaanfan Alex Ieden vroeg in een tweet aan Netflix hoe veel retweets er nodig zouden zijn om zijn favoriete kinderserie op Netflix te krijgen. Deze tweets werd vervolgens opgepikt door 3FM dj’s Ramon Verkoeijen en Mark van der Molen. Zij maakten de speciale Facebook-pagina Bassie en Adriaan op Netflix aan, die inmiddels bijna 10.000 likes heeft verzameld.

Netflix beantwoordde Alex Iedens vraag over het aantal retweets gevat, maar volgens Aad van Toor (Adriaan) is er een andere reden waarom hun avonturen nog niet op Netflix te vinden zijn. Volgens hem heeft hun manager al contact gehad met Netflix, maar zou de beeldkwaliteit van hun films en televisieseries niet goed genoeg zijn voor Netflix’ maatstaven. Zoals Bassie zou zeggen: *bidiebidiebidiebidie*

Over de aanhoudende populariteit van de serie hoeft Netflix zich in ieder geval geen zorgen te maken. Volgens Adriaan ontvangen ze nog zoveel fanmail, dat hij nog dagelijks een uur bezig is met beantwoorden. En komt Netflix nou echt niet over de brug, dan kan je altijd nog een abonnement nemen op Videoland. Daar is bijna het complete oeuvre van de twee te vinden.

Bron: RTL Nieuws

LEES OOK: 12 x foutjes van Netflix waardoor kinderfilms een wel heel aparte lading krijgen