Beroemdheden steken gepest jongetje een hart onder de riem

11.12.2017 04:50
Beroemdheden steken gepest jongetje een hart onder de riem

Afgelopen vrijdag zette een wanhopige moeder een video van haar gepeste zoon online, om te laten zien hoe veel pijn het hem deed. De steunbetuigingen die zij en haar zoon sindsdien hebben gekregen, hadden ze nooit kunnen verwachten. Van acteur Chris Evans (The Avengers) tot Millie Bobbie Brown (Stranger Things), en van Patrick J. Adams (Suits) tot American Football-speler Delanie Walker. 

Keaton Jones, een jongen uit Knoxville, ging viraal nadat zijn moeder een hartverscheurend filmpje van hem op Twitter zetten, waarin hij beschreef hoe hij op school werd gepest. ‘Ze lachen me uit om mijn neus. Ze noemen me lelijk. Ze zeggen dat ik geen vrienden heb.” Keaton had zijn moeder gevraagd hem van school te komen ophalen, nadat hij tijdens de lunch gepest werd. Zijn klasgenoten besmeurden hem met eten en drinken, en lachten hem uit. In de video vraagt Keaton zich vooral af: “Waarom doen ze het?”

De video ging afgelopen weekend de hele wereld over en werd dan 18 miljoen keer gedeeld op Facebook. En niet alleen Keatons klasgenoten hebben de video gezien, maar blijkbaar is hij ook in de tijdlijn van verschillende beroemdheden en topsporters terechtgekomen. En de noodkreet van Keaton liet hen niet onberoerd. Afgelopen weekend stroomden de steunbetuigingen via Twitter en Facebook binnen.

De band Nickelback besloot Keaton een hart onder de riem te steken.

Acteur en regisseur Chris Evans nam het op voor Keaton, en nodigde hem uit voor de première van de nieuwe Avengers film.

Oud American Football-speler en acteur Terry Crews sprak zijn steun uit

UFC (Ultimate Fighting Championship) kampioen Tim Kennedy liet Keaton weten dat als hij ooit een sidekick nodig had, Kennedy wel even voor hem langs kon gaan op school.

Donald Trump Jr. nodigde Keaton zelfs uit voor een verblijf in het Witte Huis

En de steunbetuigingen vanuit beroemde hoek blijven maar binnenstromen

Hopelijk maken al deze steunbetuigingen Keatons week een beetje mooier, en leren zijn klasgenoten iets over de gevolgen van hun gedrag.

Lees ook: Pesten 2.0. (Niet in de klas, maar op whatsapp)