24 Dingen die je denkt terwijl je met je kind zit te spelen

14.07.2022 06:00

Spelen met je kind is natuurlijk een feest en uiteraard leef je dan altijd heel zen in het moment. Behalve als je gedachten even eh…afdwalen.

Lees ook: Spelen met mijn kinderen? Nou, liever niet!

1. Kijk mij eens even vol aandacht met mijn kind bezig zijn. In het moment enzo. Niet dat halfslachtige gedoe met afgeleid door een telefoon enzo.

2. Ik las laatst ergens dat kinderen daar echt last van kunnen krijgen, als hun ouders altijd met een schuin oog naar hun telefoon kijken. Dat is natuurlijk ook een nieuwerwetse kwaal waar ik niet aan meedoe.

3. Nou ja, meestal. Kijk, soms moet je wel. Als je een belangrijke mail krijgt ofzo. Of net in een app-conversatie zit waar je niet uit kunt stappen.

4. Of wíl stappen, oké, dat geef ik dan ook wel weer toe. Maar soms zijn die groepsapps zo hilarisch.

5. Oh wacht, ben ik niet aan het app’en, zit ik eraan te denken. Dat kan natuurlijk ook niet de bedoeling zijn.

6. Goed, focus, wat zijn we aan het doen? O ja, voor de tienduizendste keer een toren van rode Duplosteentjes bouwen. Alleen de rode, hè. Heel belangrijk.

7. Ik kan geen Duplo meer zien.

8. Ik bedoel natuurlijk: ik kan niks leukers verzinnen dan met mijn kind een Duplotoren te bouwen. En nog een. En nog een. Het liefst de hele dag lang.

9. Misschien kan ik mijn kind overhalen om iets anders te gaan doen. Met de Little People-boerderij ofzo. Een boekje lezen.

10. Hoewel het altijd een beetje een gok is om zoiets voor te stellen. Voor je het weet ligt er iemand te flippen op de vloer.

11. Trouwens, het zou mij ook niet uit moeten maken wat we doen. Het gaat erom dát we samen spelen. Heel belangrijk, samen spelen.

12. Alleen spelen is trouwens ook niet echt een optie. Althans, niet langer dan veertig seconden ofzo.

13. Behalve op de iPad dan. Dan kan ‘ie het tweeënhalf uur.

14. Wat een verleidelijke gedachte is.

15. Nee, nee, nee. Samen spelen. Zen. Geen schermen.

16. Hé, mijn telefoon pingt. Wie zou het zijn?

17. Straks, straks. Ik ben heus niet verslaafd. Hoewel het natuurlijk mijn hoogzwangere vriendin kan zijn om te vertellen dat de baby is geboren, dus je zou kunnen stellen dat het dringend kan zijn.

18. En ik wil eigenlijk ook op Facebook.

19. Maar dat ga ik niet doen, want ik had me voorgenomen me niet te laten afleiden.

20. Gut, ik moet nog een cadeau verzinnen voor de verjaardag van tante Nel over vier weken. Of een goede smoes om niet te gaan. Vooral dat laatste.

21. Hé leuk, nog een keer dezelfde toren. En maar enthousiast blijven hè, want herhaling is goed voor kinderen, daar leren ze van.

22. Maar goed, nu kan ik wel weer even iets anders gaan doen. Ik heb zeker twee uur gespeeld.

23. Oh wacht, het waren twintig minuten.

24. Twin-tig minuten? Serieus?!

Lees ook: Spelen met je kind zonder dat het je energie kost? Deze moeders leggen het uit.