De lekkerste ijsjes voor deze warme zomer, en nog verantwoord ook!

06.08.2014 14:00

Met deze zomerse temperaturen is er niks waarmee je je kroost zó blij maakt als met ijs. Maar elke dag een mcflurry met karamel, softijs met spikkels of en coupe met vier bollen kan op de lange termijn niet echt gezond zijn. Om te voorkomen dat de kinderen na de zomer tonnetje rond teruggaan naar school maken we vandaag gezonde ijsjes! En nog lekker ook.

1. De allerlekkerste aardbeienijsjes.

Het is zomer en we maken de lekkerste verantwoorde ijsjes

Benodigdheden
– 250 gram Hollandse aardbeien.
– 100 ml yoghurt / 100 ml sinasappel- of appelsap
–  1 TL honing
– ijsvormpjes
– blender

Supersimpele ijsjes die je binnen twee minuten zelf kan maken. Zonder onnodig veel toegevoegde suiker, maar toch heerlijk zoet en verfrissend.

Gooi de aardbeien, de yoghurt (of het sap) en de honing in de blender. Maak er een glad mengsel van. Proef even of het nog iets zoeter moet, dan kan je nog wat honing toevoegen. Giet het mengsel in vier (of zes als ze niet zo groot zijn) ijsvormpjes en steek er een stokje in. Gooi ze een dagje in de vriezer, en je hebt de heerlijkste ijsjes die helemaal top verantwoord zijn!

2. Zomerse smoothie-ijsjes

Het is zomer en we maken de lekkerste verantwoorde ijsjes

benodigdheden
– 1 grote banaan (of 2 kleine bananen)
– een doos bevroren bosvruchten (Albert Heijn heeft deze in het vriesvak)
– 50 gram havermout
– 400 ml verse appelsap
– optioneel: een tl honing
– optioneel: een plak donkere chocola om te smelten
– ijsvormpjes
– een blender

Supergezonde ijsjes met een optionele chocoladedip. Je kinderen krijgen meteen hun portie fruit binnen en worden er niet helemaal hyperactief van!

Gooi de banaan, de bosvruchten, de havermout en de appelsap in de blender en maak een mooi, egaal mengsel. Proef even of het zoet genoeg is. Als de banaan lekker rijp is hoeft er waarschijnlijk geen extra honing bij, maar als het wat zoetigheid mist voeg je een theelepeltje honing toe. Giet het mengsel in de ijsvormpjes en gooi ze in de vriezer.
Om de lollies af te maken met een chocoladedip smelt je de chocola in een warmtebestendige kom boven een pan met heet water. Het water hoeft niet te koken en moet de onderkant van de kom niet raken, anders brand de chocola aan. Haal de ijsjes uit de vormpjes en dip ze in de gesmolten chocola. Laat een paar minuten hard worden. Helemaal klaar om je kinderen blij te maken.