Lekker!! Deze gezonde quesadilla’s staan binnen no-time op tafel

19.09.2015 13:30

Quesadilla betekent letterlijk vertaald uit het Spaans: “kaasdingetje” en als wij Nederlanders ergens van houden is het kaas. Dus Eat your heart out, op ons kaasdingetje zit zelfs twee soorten kaas! Het mooie van alles is dat het lijkt op een pizza, dus met je peuter zit het ook wel goed.

Wat heb je nodig (4 personen):
– 8 grote volkoren tortilla’s
–  2 bollen mozzarella, in plakjes gesneden
– 2 avocado’s
– 4 tomaten
– plakjes ham
– ui, in dunne ringen gesneden
– tomatentapenade (pesto is ook lekker!)
– 200 gram geraspte belegen kaas
– snufje oregano

Om te dippen:
– guacamole
– zure room

Aan het werk:
Verwarm de oven
voor op 120 graden. Leg 4 tortilla’s op je werkblad en beleg 1 voor 1 met alle ingrediënten. Begin met kaas en eindig weer met kaas (dan blijft alles goed plakken als het gesmolten is). Alles belegd? Leg er dan weer een andere tortilla bovenop.
Verhit een grote koekenpan met olie en bak de eerste quesadilla 2-3 minuten aan één kant. Keer vervolgens om en bak nog eens 2-3 minuten. Als de eerste klaar is leg je deze in de oven om warm te houden. Bak vervolgens de overige 3 quesadilla’s op dezelfde manier.

Snijd de quesedilla’s in grote punten, net als een pizza en serveer op  1 groot bord. Guacamole en zure room zijn lekker om in te dippen! Je kan ook 4 verschillende quesadilla’s maken voor een beetje afwisseling. Wij vinden kipfilet  en mais op een quesadilla ook heel erg lekker!