Voor de naschoolse trek: rauwkostfrietjes met avocadomayonaise

27.02.2017 14:55

Ken je dat, dat je je kinderen een trommel vol boterhammen en fruit en crackers mee naar school geeft, maar dat ze toch altijd thuis komen met klappende honger? En dan moet je nog drie uur tot het avondeten. Barbara heeft de oplossing.

Ik heb twee schoolgaande jongetjes. En iedere moeder van jongetjes (trouwens, iedere moeder sowieso eigenlijk wel) weet dat dat bodemloze putten zijn. Hoeveel boterhammen met pindakaas je er ook in stopt, het is net alsof die in die buiken gewoon verdampen, want ze komen altijd rammelend van de honger weer uit school. En nou ben ik zelf niet zo van de koeken en de snoepjes enzo, maar ja, ze laten zich natuurlijk ook niet zomaar afschepen met een appeltje of een volkoren biscuitje. Dus wil je niet een hele middag met twee chagrijnige kinderen met een hongerdelirium of een suikerrush zitten, dan moet je als moeder creatief zijn.

Laatst had ik dus een briljante ingeving (al zeg ik het zelf): rauwkostfrietjes met zelfgemaakte chips en een superlekkere dip! Beter dan zoetigheid en eigenlijk ook nog eens veel lekkerder. En leuker bovendien, want ze kunnen het helemaal zelf maken. Dan hebben ze dus gelijk iets leuks te doen na school (scheelt jou weer een tripje naar de speeltuin) en daarna een beloning die ze eigenhandig hebben gemaakt. Ja oke, je moet er wel een beetje bij blijven natuurlijk, want de dipsaus hoeft niet tegen het plafond te zitten, maar samen iets lekkers maken is heel erg leuk, dus het is ook gewoon gezellig.

Bekijk hier hoe we de rauwkostfrietjes met avocadomayonaise maakten:

Wat heb je nodig:
* 1 pot Calvé Yofresh
* 1 avocado
* 1 citroen
* 1 komkommer
* 1 rode puntpaprika (een gewone paprika kan natuurlijk ook, maar die puntige zijn lekker zoet)
* bosje wortelen
* tortilla’s

Zo maak je het:
Snijd eerst frietjes van komkommer en paprika’s of laat het de kinderen doen. Morris van 5 jaar vindt dat hartstikke leuk en hij is er heel handig in. Zijn grote broer Felix van 10 snijdt ondertussen wortels in reepjes terwijl ik de tortilla’s uit de oven haal. Als je de tortilla’s dan even laat staan, worden ze vanzelf krokant. Morris slaat ze met zijn handen kapot op het bord. Zo heb je heel makkelijk eigengemaakte chips. De dip is in een handomdraai klaar: gewoon een beetje mayonaise in een kommetje, daar dan blokjes avocado en een beetje citroensap doorheen mengen. Hartstikke lekker! Met z’n drietjes gaan we aan tafel zitten en terwijl we lekker snacken vertellen de jongens me van alles over hun dag. Perfecte naschoolse middag toch? Vind ik wel.

Meer inspiratie wat je kan doen met Calvé mayonaise vind je hier.

 

 

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Calvé, maar de inhoud ervan is 100% van mij. Calvé Yofresh kan je gebruiken bij veel gerechten en maakt eten ook extra lekker voor je kinderen.

Lees meer over ons advertentiebeleid.