13 manieren om je man te irriteren als je zwanger bent

23.07.2022 06:00
man irriteren als je zwanger bent

Als het gaat over zwangerschap, gaat het vaak over de kwaaltjes en ongemakken die daarbij komen kijken. En inderdaad, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn die negen maanden. Maar er zitten ook voordelen aan zwanger zijn. Bijvoorbeeld: op je wenken bediend worden door je partner. Want zeg nou zelf, daar heb je toch gewoon recht op als je bezig bent een baby af te bakken? Maak er dus vooral goed gebruik van. Hiermee bijvoorbeeld:

LEES OOK: 10 Dingen die je niet moet zeggen tegen een zwangere vrouw als je geen klappen wilt krijgen.

* Alle ruimte opeisen. Op de bank bijvoorbeeld, of in bed. Je bent tenslotte twee mensen nu, dus logischerwijs heb je dan ook dubbel zoveel ruimte nodig. Dus of hij moet plaatsmaken, of je gaat gewoon bovenop hem zitten. Wat hij wilt.

* Hem herinneren aan je zwangerschap. Opdat wij het niet vergeten, zeg maar. Vooral op momenten dat er iets gedaan zou moeten worden. Stofzuigen bijvoorbeeld, of de was opvouwen. Gewoon even zeggen: “Maar schat, ik ben zwánger…” Valt niks tegenin te brengen en bovendien: hij heeft ‘t zelf gedaan. Dus wie zich brandt, moet op de blaren zitten.

* Wachten tot-ie net lekker zit en dan vragen om iets voor te pakken. Want je hebt gewoon opeens zó’n zin in een bakje chocoladevla. Of een kop thee. En nee, dat had je niet kunnen vragen toen hij toch al in de keuken de vaatwasser stond in te ruimen. Toen (2 minuten geleden dus) had je er gewoon nog geen zin in.

* Trek krijgen in dingen die toevallig niet in huis zijn. Ja, jij weet ook wel dat jullie vanmiddag nog in de supermarkt waren, maar sorry, toen kon je toch niet weten dat je nu opeens een onbedwingbare behoefte aan paprikachips zou krijgen? En als je die paprikachips niet eet nu, nou ja, dan kun je straks natuurlijk echt niet slapen. En weinig slaap is heel slecht voor de baby. Lopen ook trouwens, want je hebt al zulke dikke enkels, dus zelf naar de winkel gaan is gewoon geen optie.

* In slaap vallen, tien minuten nadat je samen een serie bent gaan kijken. Ongezellig? Zal best. Maar weet je hoeveel energie het kost om een heel mens te laten groeien? Je leest de samenvatting wel op internet.

* Het huis anders indelen. Wat hij dan dus moet doen natuurlijk, want het kan natuurlijk niet zo zijn dat jij met je dikke buik met het meubilair moet gaan slepen. Maar hij snapt toch zeker wel dat de inrichting NU anders moet en dat het dus NIET kan wachten. Iets met Feng Shui en goede energie enzo. Heel belangrijk voor de baby.

* Spullen weg gooien. Zijn spullen dus. Want al die overbodige zooi, daar moet het nou maar eens klaar mee zijn. Opgeschoond moet er worden! Nesteldrang heet dat en hij vindt het toch ook belangrijk dat jullie kind straks in een opgeruimd nestje terecht komt?

* Niet meer tegen etens,- en kookgeuren kunnen. Maar wel constant honger hebben. Wat dus logischerwijs betekent dat hij achter het fornuis moet gaan staan, want koken, dat krijg jij nu echt even niet voor elkaar. Maar ja, die maaltijden heb je nodig. De báby heeft het nodig.

* Pijntjes hebben. Pijntjes die alleen weg gaan middels massages. En je wilt natuurlijk best wel drie keer per week naar een massagesalon, maar ja, dat gaat dan weer zo in de papieren lopen. Er zit voor hem dus niks anders op dan richting de drogist te gaan voor een flesje massageolie.

* Zijn kleding dragen. Jij kunt er toch ook niks aan doen dat mannenkleren de beste positiemode blijken te zijn? En dat zijn lievelingsoverhemd jou toevallig supergoed staat?

* Een chauffeur nodig hebben. Zelf rijden met die buik en die olifantenpootjes is natuurlijk echt teveel gevraagd. Maar ja, je kunt ook niet van een zwangere vrouw verwachten dat ze met het openbaar vervoer gaat, toch? Of erger nog, gaat lópen?! Nee zeg, stel je voor. Dus hup schat, rijd de bolide maar even voor.

* Iedere avond hetzelfde willen eten. Zal best dat dat saai is, maar laten we onze zegeningen tellen, ja?! Het is al heel wat dat je überhaupt iets binnen houdt, dus zullen we dan vooral niet mierenneuken over wéér een avond Chicken Tonight?

* Aandacht nodig hebben. Veel aandacht. Ook als ‘ie op z’n werk in een belangrijke vergadering zit. Want hoezó kan ‘ie dan niet even een half uur met jou bellen om je te vertellen hoe geweldig lief en mooi en hemeltergend sexy je bent (ja, óók met die enorme buik). En dat je de liefde van zijn leven bent enzo. Want was ‘ie soms vergeten…

DAT JE ZWANGER BENT?!

LEES OOK: 21 Dingen die je doet als je 37 weken zwanger bent.