Bevallen in het vliegtuig… Terwijl je NIET wist dat je zwanger was!

14.10.2015 04:58
vliegtuig bevalling

Het is zo’n horrorscenario waar iedere zwangere vrouw weleens nachtmerries over heeft: bevallen in het vliegtuig. Dat je net lekker aan zo’n zakje vacuümpinda’s zit op 10.000 meter hoogte en dat dan je vruchtwater zo het gangpad in stroomt. Paniek! Gelukkig gebeurt het niet zo vaak, want bij de meeste vliegtuigmaatschappijen kom je na 36 weken niet meer door de douane. Maar, wat als je nou helemaal niet wéét dat je zwanger bent? Dus nietsvermoedend op vakantie gaat en dan een paar uur later ineens een ‘sky high mommy’ bent? Het overkwam de Canadese Ada Guan…

Ada en haar vriend Wes waren op weg van Calgary naar Tokyo (bepaald ook niet zomaar even cityhoppen), toen Ada plotsklaps in barensnood bleek te verkeren. Ze had zich eerder weliswaar al niet zo lekker gevoeld, maar ach, misschien een griepje. Ada had er in ieder geval niks meer achter gezocht. Dat bleek dus nogal een inschattingsfout. Griepje? Nee hoor, baby! Dat had het stel dus, letterlijk en negen maanden lang, niet aan zien komen.

Gelukkig bleken er verschillende artsen in het vliegtuig te zitten, die met gezwinde spoed te hulp schoten. Ada beviel hoog in de lucht zonder complicaties van een gezonde dochter, die de naam Chloe kreeg. Dan krijgt de uitspraak ‘op een roze wolk’ ineens wel een heel letterlijke betekenis!

Zoals het de sensatiezuchtige ramptoerist van deze tijd betaamt, waren er meerdere passagiers die hun smartphones erbij pakten om alles te vereeuwigen (want zeg nou zelf: pics or it didn’t happen), dus is de kleine Chloe niet alleen per vliegtuig, maar ook digitaal de wereld over gegaan.
Het zal je maar gebeuren, dat is er nog eens eentje voor in het vakantiealbum! Maar wat ons betreft toch een ervaring waar wij liever níet mee thuis komen.

Bekijk ook: Deze meisjes hebben weer een complete arm dankzij 3D printen.