Deze ontroerende animatie over het ouderschap moet je even zien

15.07.2018 04:55
Deze ontroerende animatie over het ouderschap moet je even zien

De korte animatiefilm Alike laat op stille en ontroerende wijze de realiteit van het ouderschap zien. Hoe geef je je kind de ruimte om zichzelf te zijn, terwijl je tegelijkertijd zorgt dat er gedaan wordt wat er gedaan moet worden. 

Aan het begin van de film zien we een vader en een zoon, die zich klaarmaken om naar hun werk en naar school te gaan. Op weg naar school komen ze langs een violist, en het zoontje blijft in verwondering staan kijken. Maar daar is geen tijd voor: vader trekt hem mee om naar school te gaan. Op school en op het werk worden vader en zoon almaar fantasielozer en fantasielozer. Je ziet ze letterlijk vergrijzen. Tot de vader erachter komt wat echt belangrijk is voor zijn zoon…

Regisseur Daniel Martinez Lara legt uit dat de film een reflectie is op het vaderschap, en de constante zorgen over of we het beste voor onze kinderen doen. Hoe vind je de balans tussen je kind de ruimte geven om zichzelf te ontwikkelen, en ondertussen genoeg grenzen stellen zodat hij of zij geen verwend, vervelend kind wordt. Soms laten we ons zo afleiden door dingen die belangrijk lijken, dat we uit het oog verliezen wat het belangrijkst is.

Een prachtig filmpje, met een prachtige boodschap.
Bron: Scary Mommy 

LEES OOK: Dit filmpje van Ludacris die een kinderboek rapt moet je even zien