Een kinderuitje met een geweldige brasserie!

02.01.2014 15:28
kinderuitjes utrecht, brasserie spoorwegmuseum, spoorwegmuseum, brasserie, leuke uitjes utrecht, dagje uit met de kinderen, leukste museum van nederland, leuke musea, leuk museum utrecht

In Utrecht is een museum (of is het een pretpark?), waar ze lekkere broodjes hebben, heel leuke attracties voor de kinderen en een geweldige brasserie!

Nou niet meteen wegklikken als je leest waar dit over gaat. Het Spoorwegmuseum in Utrecht. Gááááp! Wat een verschrikkelijk stoffige associaties roept dat op.

Koffers.
Bielsen.
Rails.
Kolen.
Trainspotters.

En toch willen we het verdedigen als kinderuitje dat niet echt héél erg is voor ouders.

Het is echt een gekke plek. Een plek van uitersten. Een die eindigt met een ontzettend aangename plek, waar je ver weg van de massa even kunt lunchen of een glas witte wijn kunt drinken.

kinderuitjes utrecht, spoorwegmuseum, leuke uitjes utrecht, dagje uit met de kinderen, leukste museum van nederland, leuke musea, leuk museum utrecht

Je komt binnen in het oude deel van het museum, met rijtuigen van Koningin Juliana, oude koffers waar je door een gaatje naar binnen kunt kijken en waarin kleine sprookjes worden geprojecteerd. Als je eenmaal door dat oude deel heen bent, steek je het spoor over en kom je terecht in een soort pretpark (met gratis entree met je Museumjaarkaart!). Je hebt daar donkere ruimtes met karretjes die je door de geschiedenis heen rijden, met enge effecten en prachtige kleine dorpjes waar je in uitkomt. Soms mooier dan in de Efteling.

kinderuitjes utrecht, spoorwegmuseum, leuke uitjes utrecht, dagje uit met de kinderen, leukste museum van nederland, leuke musea, leuk museum utrecht

Buiten rijdt een mini-thalys, waar de kinderen rondjes mee kunnen rijden. Glijbanen, een winkeltje en een heleboel ruimte om te rennen!

kinderuitjes utrecht, spoorwegmuseum, leuke uitjes utrecht, dagje uit met de kinderen, leukste museum van nederland, leuke musea, leuk museum utrecht

Aan het einde van de dag loopt je weer naar het oude deel, waar een (laten we niet overdrijven) behoorlijk aangename brasserie is, waar je bitterballen, Chocomel en witte wijn kunt bestellen, terwijl de kinderen wat spelen op het oude perron. Een onverwacht relaxte afsluiting van een vermoeiende kinderdag. Jammer dat ze er geen diner serveren!

Plus
• Vanuit Utrecht Centraal kun je met een speciaal boemeltreintje naar het perron van het museum zelf. Die gaat maar eens per uur.
• Het is zo leuk als een pretparkje, maar dan midden in een leuke stad, zodat je na afloop ook nog even Utrecht in kunt lopen.

Min
• Het blijft een massale toestand met lekker praktisch geklede mensen en patat-rijen, die je kunt mijden, maar toch.
• Er staan soms heel lange rijen voor de top-attracties.
• Er staan ook vaak rijen bij de ingang, maar met een Museumjaarkaart loop je er zo langs. (Na 15 uur komt er ook niemand meer, ook niet op de drukste dagen.)

Spoorwegmuseum
Maliebaanstation, klik hier voor de routebeschrijving
3581 XW Utrecht
030-2306206

www.spoorwegmuseum.nl