Supermakkelijke pompoen-pesto-pasta

Leef jij samen met notoire pasta-eters, maar komt de spaghetti Bolognese je echt hé-le-maal de neus uit? Maak dan eens deze razendsnelle linguine met pompoen en pesto! Dit gerecht staat binnen een handomdraai op tafel, ziet er vrolijk uit door de gezellige herfstkleuren en is een ware smaaksensatie.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

  • 400 gram pompoen, geschild en in stukjes gesneden
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 50 gram pompoenpitten
  • 25 gram verse basilicum
  • een paar takjes verse peterselie
  • 1 eetlepel pompoenpitolie
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 50 gram pecorino
  • 15 ml citroensap
  • 320 gram linguine
  • een handvol rucola

Wat moet je doen:

  • Verhit de oven op 180 graden. Doe de blokjes pompoen in een ovenschaal, besprenkel ze met twee eetlepels olijfolie en laat 30 minuten roosteren. Verdeel de pompoenpitten op een bakplaat en rooster 5 minuten. Laat daarna even afkoelen.
  • Terwijl je de pompoenblokjes in de oven hebt staan maak je de pesto: gooi de basilicum, de resterende olijfolie, pompoenpitolie, knoflook en een snufje zout in een keukenmachine en vermaal tot een pasta. Rasp de pecorino er overheen en besprenkel de pesto met het citroensap.
  • Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en houd een klein beetje kookvocht apart. Doe de pasta terug in de pan en meng de pesto en het kookvocht er doorheen.
  • Schep de geroosterde pompoenblokjes door de pasta. Verdeel de linguine over vier borden, schaaf er nog een beetje pecorino over en maak af met een beetje rucola.

Maak ook eens: Mezze (voor kinderen die niets lusten en ouders die van lekker houden).

(Bron: The Pool).

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Heftig! Gwen kreeg twee dochters met Microcephalie

Het nieuws staat er de laatste tijd bol van: babies die geboren...
Lees verder