Waarom ik geen vrienden ben met mijn kinderen

kinderen, vrienden
Je hebt van die ouders die zeggen dat hun kind hun beste vriend is. Omdat ze zó’n goede band hebben, dat het de verhouding van ouder-kind ontstijgt. Klinkt allemaal heel mooi, maar Vala vindt het eigenlijk een beetje onzin. Zij wil helemaal geen vrienden zijn met haar kinderen. Ze is namelijk al hun moeder.

Mijn kinderen zijn nu nog heel jong, 5 en 3 jaar, maar ook als ze straks ouder zijn, wil ik niet hun vriendin zijn. Vrienden heb je namelijk voor hele andere dingen dan je ouders. Je ouders zijn er om je op te voeden, je wegwijs te maken in de wereld, je soms op je fouten te wijzen en je op te vangen als er dingen spaak lopen. En ze zijn er om soms dingen te doen waar je je gek aan ergert, of die je ronduit onrechtvaardig vindt. Om boos op te worden en soms zelfs een beetje een hekel aan te hebben. Ouders zijn er om ruzie mee te maken, zonder dat er verder aan je band met hen iets verandert. En dat is met vrienden toch wat lastiger.

Soms zijn mijn kinderen boos op me. Dan zeggen ze dat ze me niet meer lief, nóóit meer lief, vinden en dat ik de stomste, strengste mama ben. Dat ze niet meer met mij gaan praten en me nooit meer aankijken. En dat vind ik prima. Het is namelijk niet mijn taak om altijd aardig gevonden te worden door mijn kinderen. Het is mijn taak ze op te voeden en te begeleiden. Zodat ze fatsoenlijke volwassenen worden, die zichzelf staande kunnen houden in de wereld, als ze het straks zelf moeten doen. En als ik daarvoor soms een stomme, strenge mama moet zijn, dan is dat maar zo. Dus nee, mijn kinderen zijn niet mijn vrienden. En dat zullen ze gelukkig ook nooit worden.

De moeder in deze video beschrijft het treffend, na een dag met drie boze kinderen. Leuk is het niet altijd, om de stomme, strenge mama te zijn. Maar gelukkig is er altijd nog ijs en wijn.

Bekijk ook: Hilarisch! Brigitte Kaandorp over het moederschap.

Vinden jullie het ook zo leuk om al die comments onder onze stukken te lezen? Wij ook! we liggen vaak in een deuk. Maar soms zijn ze wel heel maf. In deze video lezen we de meest hilarische voor. Pak de popcorn er maar vast bij! “Is dit een afdeling van De Speld ofzo?”

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Hoe Artificial Intelligence het mogelijk maakt dove kinderen te leren lezen

Eén van de dingen waar Vala zich het meest op verheugde toen...
Lees verder