Woensdag carpooldag – want Taxi Mama staat altijd klaar

24.01.2018 11:00

Barbara zit met haar zoons zowat vaker in de auto dan dat ze thuis is. Want het ouderschap, dat bestaat eigenlijk voor een groot deel uit het heen en weer rijden van je kinderen.

Je denkt misschien dat je het druk hebt als je kleine kinderen hebt, maar wacht maar tot ze naar school gaan. Voor je het weet staat je hele planning vol met voetbaltrainingen, zwemlessen, binnenspeeltuinfeestjes en pannenkoekenpartijtjes. Vooral op woensdagmiddag zit menig moeder het grootste deel van de dag in de auto om haar kinderen heen en weer te chaufferen. Ik dus ook, want mijn zoons Felix (11) en Morris (6) hebben zo ongeveer een drukkere agenda dan ikzelf. Nu ze allebei naar school gaan leiden ze steeds meer hun eigen leven en daar horen allerlei afspraken bij. Het duurt alleen nog wel even voor ze hun rijbewijs hebben, dus wie zorgt dat ze komen waar ze moeten zijn? Precies, Taxi Mama.

Op woensdagmiddag rijd ik de hele stad door met mijn jongens. En er is altijd wel een vriendje (of twee) dat mee moet, een klasgenootje dat een lift nodig heeft, of een extra paar ouders dat meerijdt. Inmiddels kan ik mezelf wel verhuren als ervaren taxichauffeur, zo goed ken ik inmiddels de snelste routes door heel Amsterdam. Het klinkt als veel gedoe, maar eigenlijk zijn die ritjes vooral gezellig. De jongens kletsend op de achterbank (en zo hoor je tenminste nog eens wat over school, want ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar thuis vertellen ze hier dus nooit wat), muziekje aan en karren maar. Jongetje afzetten, jongetje ophalen, even snel een boodschapje tussendoor, eigenlijk is zo’n middag in de auto stiekem gewoon best relaxed.

Helemaal als je een fijne gezinsauto hebt, zoals wij: de ruimste stationwagon in zijn segment, de Opel Grandland X. Er is dus ruimte zat voor vijf personen met maximale bewegingsvrijheid, wel zo handig met die alsmaar groter wordende kinderlijven. De bagageruimte is ook zo fijn: hier passen een heleboel sporttassen, supermarktkratten, huisdieren, hockeysticks, schoolrugzakken en voetbalschoenen, dus al zou je een halve klas meenemen, het is nooit proppen. Daarbij heeft de Grandland X “Opel on star” met een snelle wifi hotspot, wat ideaal is voor onrustige kinderen op de achterbank. Een filmpje op YouTube is zo gestart en zo hoef je dus nooit ruzies te beslechten op de weg. Wel zo veilig. Bovendien zijn de stoelen én het stuur verwarmbaar, heeft de auto een ideaal navigatiesysteem, directe hulp bij noodgevallen én een park assistent met 360 graden camera. En, niet om te generaliseren ofzo, maar dat is voor menig moeder geen overbodige luxe, laten we wel wezen.

Taxi Mama brengt je overal heen, geen probleem. Onze woensdagmiddagen in de auto zijn inmiddels een beetje een traditie geworden, dus we rijden vrolijk door. Met de vlam in de pijp, gaan Felix, Morris en ik door Amsterdam. Van hot naar her en van A naar B. Van muziekles tot verjaardagsfeestje, u vraagt en mama rijdt. Misschien dat ik toch maar een carrièreswitch overweeg. Een taxibedrijf speciaal voor de woensdagmiddag, gerund door ouders. Wedden dat het dan een stuk gezelliger wordt op de weg?

 

 

Dit bericht is het resultaat van een samenwerking met Opel, maar de inhoud is 100% van ons. Meer info over de Grandland X, check op opel.nl/grandland

Kijk hier voor onze advertentievoorwaarden.