Deze moeder liet zichzelf écht zien, toen haar baby net geboren was

23.09.2015 20:45

Je kent ze wel, die foto’s van blozende pasgeboren babies en perfect gelukkige en opgemaakte mama’s, vlak nadat er een kindje is geboren. De newborn ligt schoon gewassen, sereen slapend en met zo’n schattig mutsje op lekker in z’n wiegje en de moeder staat er gelukzalig naast. “Die hebben het goed voor elkaar” denk jij dan en hup, daar gaat die ‘like’.

Ik had ze ook op Facebook staan, die foto’s. Toen mijn Terroristen net geboren waren. Zelfs eentje met een rokje aan en bijpassend lintje in mijn haren. Vijf dagen nadat ik mijn dochter er had uit geperst. En stiekem aan een postnatale depressie leed. Vijf fucking dagen! Belachelijk, want zo blozend voelde ik me dus echt niet. Gelukkig zijn er ook nog moeders die de schijn niet proberen op te houden. Zoals Danielle Haines uit Phoenix, Arizona. Want zij postte een foto waar het geluk dus niet vanaf af droop. Maar die in ieder geval wel echt was.

LEES OOK: Zullen we het eens hebben over de donkere kant van die eerste weken?

Het was de derde dag na haar bevalling en Danielle was ‘a mess’ naar eigen zeggen. Haar man was voor het eerst weer naar z’n werk, haar melk was nog niet toegeschoten, maar haar borsten deden godsgruwelijk pijn en haar zoontje, die had honger. Haar tepels waren gebarsten en bloederig en opeens was ze kwaad op haar moeder, die in haar jeugd was weg gegaan. Ze had al dagen niet geslapen, durfde eigenlijk niet op haar gezwollen onderkantje te gaan zitten en eigenlijk werd ze gewoon een beetje gek. Kortom: ze was niet op haar best. En waarom zou ze ook? Want ze was net bevallen. En daarna is eigenlijk iedere moeder gewoon, ja inderdaad, ‘a mess’.

Schermafbeelding 2015-09-23 om 20.32.46

Waarom willen we dat niet laten zien? Dat we ons onthand voelen, zweterig en ronduit bang en overweldigd? Waarom doen we op Facebook, Twitter en op Instagram alsof alles helemaal geweldig is? Want als een nieuwe moeder nou gewoon eerlijk tegen mij zegt: fuck, wat ben ik een enorme ‘mess’, als ik bij haar op kraamvisite kom, dan kan ik haar verzekeren: ja meid, ik weet precies hoe je je voelt. Maar wat ben je mooi, met je vermoeide ogen, met die kraamtranen erin. En je lekkende opgezwollen melktieten. In je huispak dat al een week niet meer gewassen is. Want wat ben je echt en lief. En geloof me maar, het komt heus goed. We’ve all been there, sister. Believe me. Want zo ziet ze er op betere dagen uit:

buzzfeed2

En kijk nou eens naar de reacties:

Schermafbeelding 2015-09-23 om 20.33.25 Schermafbeelding 2015-09-23 om 20.33.34 Schermafbeelding 2015-09-23 om 20.33.44

Er ontstond zelfs een instagram account en een hele website over dit fenomeen:

Schermafbeelding 2015-09-23 om 20.33.54

En het is prachtig die eerste weken, Maar ook zo heftig als wat. Gelukkig vonden Danielle’s vriendinnen dat ook en maakten ze van haar die echte foto. Die de pasbevallen moeder dus gewoon lekker wél op Facebook postte. Gewoon, omdat dit is zoals het echt is. En dat eigenlijk mooier is dan poseren met een modelbaby en een lintje in je haar.

LEES OOK: Die bevalling ging nog wel, maar toen… Over de eerste 10 dagen erna

Bron: Buzzfeed

Pssst: ken jij nog een moeder die een kaartje verdient? Kijk dan eens hier en mail ons haar verhaal. Dan gaan we haar eens flink in het zonnetje zetten!